1349/10/11
شروع نمایشگاه
1349/10/11
پایان نمایشگاه
0 متر
فضای نمایشگاه
0 شرکت
تعداد شرکت کنندگان
نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
------
رزرو غرفه در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
به گزارش پایگاه خبری شرکت نمایشگاه سازان ، برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با هدف ارتقا کمی و کیفی نشر کتاب، کتاب خوانی، کتاب فروشی در نمایشگاه مصلی امام خمینی تهران انجام شد.
مراسم افتتاحیه سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» ، با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و «ولادان ووکسوساولیوویچ» وزیر فرهنگ و اطلاع رسانی صربستان و «آمال هشانه» معاون وزیر فرهنگ تونس به عنوان مهمانان ویژه نمایشگاه و دیگر شخصیتهای فرهنگی در سالن چهلسرای مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد.
سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران در فضایی به مساحت ۱۳۵ هزار متر مربع راه اندازی شده و دو هزار و ۵۰ ناشر داخلی و ۱۳۲ ناشر خارجی کتاب های خود را عرضه میکنند. نمایشگاه تهران در حال حاضر در قالب ۱۶ کمیته اجرا میشود که ۷ کمیته بر اساس سیاستهای واسپاری وزارت ارشاد به صنف ناشران، توسط خودشان اداره میشود.
صربستان کشور میهمان و تونس شهر میهمان این دوره نمایشگاه هستند و ناشران آلمان، چین، ایتالیا، عمان، مجارستان، اتریش، روسیه و عراق نیز در نمایشگاه امسال حضور دارند.
در سی و یکمین دوره نمایشگاه کتاب تهران، امکانات ایمنی، رفاهی و بهداشتی نظیر اتاقهای مادر و کودک، غرفههای مشاوره و پاسخگویی به سوالات شرعی، استراحتگاهها، صندوق امانات، ایستگاههای اطلاعرسانی، ایستگاههای اورژانس و آتشنشانی برپا شده است.
نخستین روز از سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران همزمان با اعیاد شعبانیه با استقبال خوب علاقمندان به عرصه کتاب و کتابخوانی سپری شد.
شروع نمایشگاه کتاب البته ایرادات خاص خود را نیز به همراه داشت که از جمله آنها می توان به آماده نبودن تعداد زیادی از غرفه ها اشاره کرد. البته این اتفاق در سابقه نمایشگاه وجود داشته و معمولاً روزهای ابتدایی این رویداد فرهنگی همواره دستگرمی ناشران و غرفه داران بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص جابجایی این نمایشگاه از شهر آفتاب به مصلی طی گفت و گویی در میان خبرنگاران اعلام کرد: همانطور که میدانید ما در این سه سال در جابجاییهایی که داشتیم نقل مکانهایی صورت گرفت.
بارها هم توضیح داده شد که ادله انسانی باید ادله درستی باشد و در این مسئله استدلالها نزد وجدانش و افکار عمومی و رسانهها به گونهای باشد که قابل توجه باشد و نتیجه همیشه در اختیار ما نیست. فاصله طولانی از شهر تهران و آماده نشدن زیرساخت ها دلیل بازگشت نمایشگاه به مصلی بود.
صربستان مهمان ویژه سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران
آیین گشایش غرفه ی میهمان ویژه ی سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور مسئولان بلندپایه ی فرهنگی دو کشور برگزار شد.
سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، وزیر فرهنگ کشور صربستان در این مراسم با ابراز خرسندی از حضور نویسندگان این کشور در بزرگترین رویداد فرهنگی کشورمان افزود: صربستان این بار فرصت دارد تا فرهنگ و نشر خود را در ایران به نمایش بگذارد.
ولادان ودکوساولیووچ افزود: سعی مان بر اینست تا این حضور آغازی باشکوه و تاثیرگذار بر دوره ی جدید از گسترش تعاملات فرهنگی و ادبی دو کشور باشد.
وی ادبیات و کتاب را به مانند هنر و موسیقی هر کشور توصیف و خاطر نشان کرد: این آوا باید به گوش همه ی ملت ها برسد.
ولادان ودکوساولیووچ خواستار تعامل بیشتر دو کشور ایران و صربستان در بخش فرهنگ و ادبیات و بخصوص ترجمه ی متقابل آثار فاخر دو کشور شد.
اصغر محمدخانی معاون فرهنگی شهر کتاب تهران نیز در این آیین ضمن اشاره به ادبیات و فرهنگ غنی صربستان، این کشور را نمونهی یک کشور فرهنگ دوست و علاقه مند به کتاب توصیف کرد.
دراگان استنیج از نویسندگان مطرح این کشور نیز در این مراسم ضمن بر شمردن مشترکات فرهنگی و ادبی دو کشور ایران و صربستان افزود: بیش از صد واژهی مشترک در دو زبان وجود دارد.
این مسئول صربستانی تصریح کرد: ورود و تاثیر بیبدلیل و البته تاثیرگذار دین در فرهنگ و ادبیات این دو کشور بخش دیگری از این مشترکات را پدید آورده است که با وجود گذر زمان همچنان به ریشههای مشترک فرهنگی پیوند زده است.
نگاهی اجمالی به وضعیت نشر در کشور صربستان و حوزه بالکان
- انتشار سالانه 7 تا 8 هزار عنوان کتاب؛
- 300 تا 400 ناشر فعال از مجموع 700 موسسه انتشاراتی؛
- مهمترین ناشران صربستان؛ لاگونا، وولکان، اسلوژبنی گلاسنیک، یورو بوک و مرکز کتاب کودک؛
- موضوع اغلب کتابهای پرفروش، ادبیات، داستان و رمان؛
- میانگین تیراژ کتابهای ناشران صربستان حدود 1000 جلد؛
- کمتر از یک درصد کتابهای ناشران صربی از طریق فروش الکترونیکی؛
- بیشتر کتابها به زبان صربی و تعداد انگشتشماری هم به انگلیسی؛
- حدود 60 درصد از کتابهای ناشران صربی ترجمه آثار نویسندگان خارجی و 40 درصد نویسندگان داخلی؛
نگاهی اجمالی به نمایشگاه کتاب بلگراد
- قدیمی ترین رویداد فرهنگی جنوب شرق اروپا با شصت و دو دوره برگزاری؛
- دارا بودن مجموعه نمایشگاهی از زمان ژنرال تیتو با 14 سالن چند منظوره به مساحت 100/000 مترمربع؛
- اختصاص 6 سالن به مساحت 35000 مترمربع به منظور برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب؛
- روابط عمیق نمایشگاهی با کشورهای مطرح دنیا(مهمان ویژه سال جاری 4 کشور آلمانی زبان: آلمان، اطریش، سوئیس، لیختن اشتاین؛ مهمان سال آینده کشور مراکش)؛
- حضور مستقیم 500 ناشر صربی و 50 ناشر از دیگر کشورها در آخرین دوره نمایشگاه (2017) ؛
- گرایش نمایشگاه بلگراد به جنبه فروشگاهی و فروش مستقیم کتاب.
تعاملات نمایشگاه کتاب تهران و بلگراد
- حضور رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در 17 دوره؛
- نخستین حضور به عنوان نمایشگاه کتاب تهران و موسسه نمایشگاههای فرهنگی در پنجاه و نهمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب بلگراد سال 1393؛
- دومین حضور موسسه نمایشگاهها سال 1394؛
- سومین حضور گسترده موسسه نمایشگاهها به عنوان مهمان ویژه سال 1395؛
- چهارمین حضور موسسه نمایشگاهها با حضور 2 نویسنده و 2 هنرمند 1396؛
- نخستین حضور کشور صربستان در سی امین دوره نمایشگاه کتاب تهران در سطح وزیر فرهنگ سال 1396؛
- ترجمه 100 عنوان کتاب ایرانی به زبان صربی؛
سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از ۱۲ تا ۲۲ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۰ الی ۲۰ در فضاهای رواق شرق و غرب، شبستان و صحن اصلی مصلای امام خمینی (ره) میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود.
دریافت فایل نقشه نمایشگاه مصلی امام خمینی تهران با کیفیت بالا
تقویم نمایشگاهی تهران
محل برگزاری نمایشگاه
-
نمایشگاه مصلی امام خمینی تهران
دیدگاه
در مورد نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
تا نمایشگاه بین المللی کتاب تهران چه امتیازی می دهید؟
انتخاب امتیاز ضروری است