مهم ترین عوامل مؤثردر تشخیص بازارها ی هدف برای برگزاری نمایشگاه ها در خارج ازکشور :
مهم ترین عوامل مؤثردر مکان یابی بازارهای هدف برای برگزاری نمایشگاه های بین المللی و اختصاصی در خارج ازکشور به شرح زیر می باشد :
-
وضعیت اقتصادی :
همانطور که می دانیم مهمترین عامل در تعیین بازارهای هدف عامل اقتصا دی و متقاضیان و قدرت خرید آنها می باشد . بدیهی است کشوری که از لحاظ اقتصادی در سطح بالایی باشد قدرت خرید مؤثر بالایی دارد . لذا می تواند بازار مناسبی برای محصولاتما باشد . مهمترین عوامل اقتصادی عبارتند از :
- میزان تقاضای واقعی و مؤثر کشور میزبان (بالا بودن تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه کشور میزبان )
- مکمل بودن اقتصاد کشور میزبان با اقتصاد کشورمان . (درصورتی که اقتصاد کشور میزبان موازی اقتصاد ما باشد چندان به صرفه نخواهد بود که کالاهای خود را در آن کشور به فروش برسانیم .) ج ) بهای اجاره نمایشگاهی.
-
نوع و میزان کالاهای وارداتی کشور میزبان :
با شناختن کالاهای وارداتی کشورها می توان به این قضیه پی برد که آیا کشور مورد مطالعه به کالاهای تولیدی ما احتیاج دارد یا خیر . درصورت احتیاج با چه شرایطی حاضر است که جهت واردات خودش را عوض کند .
-
موافقت نامه های تجاری :
عامل دیگری که بسیار حائز اهمیت می باشد توافق نامه هایی است که کشور ما با سایر کشورها دارد . درصورتی که کشور ما با کشوری توافق نامه تجاری تنظیم کرده باشد ، مسلماً صادرات و واردات بسیار سهل تر انجام خواهد شد و دارای اصول و قوانین منظمی می با شد. لذا بررسی وجود یا عدم وجود توافق نامه تجاری با کشور میزبان امریمهم می باشد .
این عامل نیز از این جهت مهم جلوه می کند که بالا بودن عوارض و مالیاتی و تعرفه های گمرکی باعث بالا رفتن قیمت در کشور میزبان شده و می دانیم قیمت عامل تأثیر بسزایی در تقاضای کالا دارد .
-
تفاهم نامه های نمایشگاهی :
تفاهم نامه های نمایشگاهی با هدف گسترش همکاریهای تجاری و معرفی توانمندیها و محصولات تولیدی و ارتقاء سطح مبادلات بازرگانی فیمابین و افزایش روابط اقتصادی , سیاسی و فرهنگی می باشد . در این یادداشت تفاهم ها طرفین از برگزاری نمایشگاههای تجاری استقبال کرده و برای برگزاری نمایشگاههای اختصاصی و تخصصی موافقت نموده و از مشارکت یکدیگر در نمایشگاهها به منظور شناخت بازار کالاهای یکدیگر استقبال می نمایند .
-
میزان جمعیت کشور میزبان و سطح درآمد سرانه آن کشور :
همانطور که م شخص است یکی دیگر از عوامل مؤثر در مکان یابی نمایشگاه ها میزان جمعیت و سطح درآمد سرانه کشور میزبان است که میزان تقاضای مؤثر را مشخص می سازد که هدف اصلی برگزاری نمایشگاه را فراهم می سازد .
-
قدرت رقابتی شرکتهای داخلی با شرکتهای خارجی شرکت کننده در نمایشگاه های بین المللی :
همانطور که می دانیم اگر شرکت های داخلی توانایی رقابت با شرکت های خارجی نمایشگاه را از نظر کیفیت محصول و قیمت آن نداشته باشند ، برگزاری نمایشگاه برای فروش کالاهای داخلی سودمند نخواهد بود چرا که در این رقابت شرکتهای داخلی که توانایی ر قابت ندارندحذف شده و عملاً برپایی نمایشگاه سودی عاید کشور خودی نخواهد کرد .
-
مناسب بودن روابط سیاسی با کشور میزبان :
این عامل در انتخاب مکان نمایشگاه بسیار حائز اهمیت است ، چرا که ارتباطات اقتصادی بدون توجه به مناسبات سیاسی به هیچ وجه معنی نخواهد د اشت . لذا باید به وضعیت سیاسی کشور میزبان و ارتباط آن با کشور خودی نیز توجه بسزایی کرد .
-
ثبات و امنیت سیاسی و حقوقی :
کشورها از نظر سیاسی-اقتصادی تفاوتهای بسیار دارند . در تصمیم گیری جهت فعالیت در کشور دیگر چهار عامل به صادرکننده کمک می کند که فقط به ذکر آنها بسنده می کنیم :
-
مشترکات اجتماعی و فرهنگی :
فرهنگ به فرد هویت و ضوابط اخلاقی می دهد . مسأله در این بحث موقعی بوجود می آید که فردی با فرهنگ خ اص خود بخواهد خود را با فرهنگ دیگری تطبیق دهد .
مهمترین عناصر فرهنگی عبارتند از :
- زبان : زبان را بعنوان آیینه فرهنگ اجتماعی ذکر می نمایند و این توجیه نیز نه تنها در مورد زبان کلامی صحیح است بلکه در مورد زبان غیرکلامی نیز صحیح می باشد .
- دین و مذهب : اکثر فرهنگ ها علت وجودی خود را در مذهب پیدا می کنند وقتی گوشت به یک کشور مسلمان صادر می گردد ، باید حیوان طبق روش اسلامی ذبح شود . تعطیلات سالانه در اکثر کشورها به مذهب بستگی دارد .
- ارزش ها و نگرش ها : ارزش ها ، اعتمادات مشترك و یا هنجار گروهی می باشد و نگرش ارزیابی گزینه ها براساس ارزش های جامعه است .
- آداب و رسوم : تفاوت آداب و رسوم باید کاملاً مورد مطالعه قرار گیرد . آمریکایی ها از سکوت و سکون ژاپنی ها به عنوان اثر منفی برداشت می کنند ، ولی ژاپنی ها از این سکوت و سکون استفاده می کنند تا قیمت بهتری بگیرند و معتقدند که آمریکایی ها همیشه عجله دارند و اگر چنانچه او را معطل نمایند هر چیزی را قبول می کنند . نحوه استفاده از کالا در کشورهای مختلف می تواند مغایر با استفاده از کالا در کشور تولید کننده باشد . مثلاً فروش نوعی شامپو در آمریکای جنوبی فروش مو فقی نداشت که پس از تحقیقات بازار روشن شد که افراد اول با صابون سر خود را می شویند و پس از آن از کمی شامپو استفاده می کنند .
- زیبایی شناسی : در هر فرهنگی سلیقه خوب کاملاً مشخص شده است و آن را در هنرهای خود بصورت رنگ ها و فرم ها و موسیقی نشان می دهد . آنچه که قبول می شود یا نه ، در بازارهای مشابه نیز کاملاً متفاوت می تواند باشد . رنگ نقش عمده ایی در بازارها بازی می کند . بعنوان مثال رنگ مشکی علامت عزاداری در آمریکا و اروپا و خیلی کشورهای دیگر است ، ولی رنگ عزاداری در ژاپن و هند و بسیاری از کشورهای خاور دور سفید است . رنگ سبز در سنگاپور نشان مرگ در این کشور است .
- آموزش : سطح آموزشی یک کشور را از طریق بی سوادی ، تعداد دانش آموز در مدارس و دانشگاه ها و نسبت آنها به جمعیت مشخص می کنند .
-
مسافت و فاصله کشور میزبان با کشور خودی و هزینه حمل کالا به آن کشور :
در مکان یابی نمایشگاه ها از آنجایی که برگزاری نمایشگاه برای توسعه صادرات می باشد ، این مسئله حائز اهمیت است که هزینه حمل کالاها به کشور وارد کننده چقدر خواهد بود و این عامل صرفنظر از اینکه این هزینه را چه کسی پرداخت می کند باعث افزایش قیمت کالا خواهد شد و بسیار مهم جلوه می کند .
-
بررسی قابلیت تبدیل ارز کشور میزبان به ارزهای متغیر جهانی :
از آنجایی که در بعضی کشورها قابلیت تبدیل واحد پول آنها به ارزهای معتبر جهانی مانند دلار، یورو ، پوند و … با مشکلاتی روبرو است، لذا هر چه این قابلیت تبدیل سهل تر باشد بهتر خواهد بود.
شرکت نمایشگاه سازان با بیش از 14 سال سابقه در امر برگزاری نمایشگاه بین المللی ، همایش ، طراحی و غرفه سازی آماده ارائه مشاوره و همکاری با شما عزیزان می باشد.جهت ثبت نام در نمایشگاه بین المللی و غرفه سازی در تهران ، غرفه سازی در تبریز ، غرفه سازی در اصفهان ، غرفه سازی در شیراز ، غرفه سازی در مشهد و غرفه سازی در کیش با ما تماس بگیرید.