موفقیت در نمایشگاه بین المللی 1



موفقیت در نمایشگاه

عوامل موثر بر موفقیت در نمایشگاه های بین المللی و تخصصی

عوامل متعددی بر موفقیت در نمایشگاه ها اثر دارند. هر نمایشگاه دو بخش مرتبط و مهم دارد که باید با تعامل و همکاری یک دیگر موجب موفق شدن نمایشگاه شوند. این عوامل از دو جنبه ی برگزار کنندگان و برخی صاحب نظران معتقدند که از عوامل مهم شرکت در یک نمایشگاه یا برگزاری آن، برنامه ریزی صحیح و دقیق و تعیین اهداف روشن برای مراحل مختلف برگزاری است که برای برگزار کنندگان و مشا.کت کنندگان باتوجه به اهداف برگزاری متغاوت خواهد بود. تحقیقات قبلی نشان می دهد که تنها یک سوم تا یک دوم شرکت کنندگان برای شرکت کردن اهداف روشن و مکتوبی نداشته اند.

بودجه بندی و کنترل هزینه ها:

بودجه بندی و کنترل هزینه ها از مسائل عمده ای است گه باید هنگام برنامه ریزی به آن توجه ویژه ای شود و بخش عمده ای از موفقیت در نمایشگاه اختصاص بودجه ی مناسب برای اجرای مراحل

مختلف برگزاری هر نمایشگاه است. متوسط هزینه ی شرکت در یک نمایشگاه را بین پانزده تا سی هزار دلار برآورد می کنند.هزینه هایی از قبیل اجاره ی محل، نصب تجهیزات و امکانات، دکور، چاپ کاتالو~ و بروشور، استخدام نیروی انسانی پاره وقت، و برق و تلفن را از اقلام عمده ی بودجه نمایشکاه می داند.

مشخص بودن اهداف حضور به طور کامل و شفاف:

هدف غرفه داران برای شرکت در نمایشگاه ها ملاقات با مشتریان جدید، عرضه کالاهای جدید، و گرفتن سفارش است. برای برگزارکنندگان و مشارکت کنندگان اهداف حضور باید کاملآ مشخص و روشن باشد. ممکن است به دلایل سیاسی حضور در یک یا چند کشور ضروری به نظر برسد که جزو اهداف برگزار کنندگان است، ولی از نظر اقتصادی ممکن است دارای اهمیت نباشد و برای مشارکت کننده از نظر اقتصادی حضور در نمایشگاه ، پیشبرد فروش و دست یابی به بازارهای جدید مطرح باشد.

انتخاب نمایشگاه مناسب برای موفقیت در نمایشگاه :

انتخاب بهترین نمایشگاهی که با فروش، بازاریابی، علامت تجاری، یا سایر اهداف شرکت تطبیق یابد ، نخستین گام به سوی موفقیت است.

آیا نمایشگاهی را که انتخاب شده است، مناسب ترین نمایشگاه برای رسیدن به اهداف ماست؟

باتوجه به نمایشگاههای مختلف در داخل یا خارج از کشور ، به صرفه و صلاح هر شرکتی است که با مطالعه و کارشناسی ، بهترین گزینه را برای حضور انتخاب کند. برای اداره ی مطلوب یک نمایشگاه و یا یک غرفه، انتخاب مدیر شایسته و کارآمد نهایت ضرورت را دارد. خصصوصیات مدیر برگزار کننده با مدیر غرفه ی یک شرکت باتوجه به اهداف و وظایف متفاوت، تا حدودی تفاوت دارد نیز به عنوان عامل موفقیت نمایشگاهها با ارائه ی آمار از تحقیفات انجام شده، بر نقش و اهمیت مدیریت تاکید دارد.شناسایی حرفه ای گروه هدف، پیش بینی مکانی برای تعامل غرفه داران و بازدیدکنندگان، آموزش کارکنان در امر نمایشگاه (دانشگاهی و غیر دانشگاهی)، و ارزیابی و مستند سازی یک نمایشگاه از جنبه های مدیریتی است که مورد بررسی قرار گرفته است.

تبلیغات و اطلاع رسانی :

از سویی برگزارکنندگان، با تبلیغات به صورت عام، به معرفی شرکت کنندگان، توانمندی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور می پردازند. اطلاع رسانی از طریق رسانه ها برای حضور متخصصین، در نمایشگاه و

ارائه ی اطلاعات کلی به بازدیدکنندگان صورت می پذیرد.

از سوی دیگر مشارکت کننده نیز، به صورت حرفه ای و تخصصی با تبلیغات به معرفی کالای خود می پردازد و با ارائه ی اطلاعات، توانمندی شرکت یا موسسه ی خود را با کاتالوگ، پوستر، بروشور و یا با رسانه ها به اطلاع افراد می رساند.

طراحی مناسب و جذاب غرفه نمایش:

اظهار می دارند که هدف از طراحی مناسب، ایجاد یک غرفه ی بسیار زیبا و تحسین برانگیز نیست، بلکه فراهم کردن زمینه ای برای نشان دادن کالا و ویژگی های آن به بازدیدکنندگان است و باید دارای خصوصیات زیر باشد :

  • توجه عابران را ظرف دو تا پنج ثانیه( یعنی طول مدتی که معمولا از مقابل یک غرفه عبور می کند)  علاقه ی آنان را به حد کافی برانگیزاند تا به داخل غرفه بیایند و با دقت کامل آن را وارسی کنند.رنگها و حروف به کار رفته و سبک های مورد استفاده باید با بسته بندی و خود کالاها، کاملاً هماهنگ و پیامی که طراح به ذهن بیننده القا می کند، نباید غیرقابل درک باشد.
  • برقراری ارتباط موثر و مناسب بین غرفه دار و بازدیدکننده: برقراری ارتباط موثر و مناسب بین غرفه دار و بازدیدکننده درموفقیت نمایشگاه تاثیر بسزایی دارد. صاحب نظر دیگری اعتقاد دارد: ارتباطی موفق خواهد بود ، اگر بازدیدکنندگان زمینه ی مشترک با غرفه داران داشته باشند، غرفه دار پیام خود را به طریقی ارائه کند که برای بازدید کننده قابل درک باشد. بازدیدکننده حوصله داشته باشد و پیام برای بازدیدکننده جذاب و جالب باشد
  • بازدیدکننده و غرفه دار باید یک زبان تجاری مشترک داشته باشند. هم چنین برای ایجاد تعامل بیشتر ، با استفاده از ابزارها و تکنولوژی نوین ، برای افزایش مشارکت شرکت کنندکان تاکید دارند.
  • ارائه ی کالاهایی که با استاندارد بازار مصرف مطابقت ندارند به مراتب زبان آورتر از عدم ارائه ی آن ها به بازار است، زیرا اثرات منفی بر ذهن و روحیه ی مشتریان بالقوه می گذارد.
  • بسته بندی و عرضه مناسب محصول در غرفه، باتوجه به ذوق و سلیقه بازار هدف ، اثرات مثبت در دستیابی به بازار را فراهم می آورد
  • زبان مهم است.برای برگزار کنندگان و شرکت کنندگان از لوازم ضروری برای ارتباط مناسب با بازدیدکنندگان در هرنمایشگاه، آشنا بودن به زبان بین المللی، توان عرضه ی مشخصات کالا و ارتباط صحیح است. هنگامی که افراد از فرهنگ های مختلف با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند، عوامل خاص فرهنگی، واین که افراد پیام ها را چگونه به رمز تبدیل می کنند و یا رمز آن را می گشایند، تاثیرگذار خواهد بود.
  • شرکت هایی که پایبند ضوابط اخلاقی و آداب معاشرت نیستند و این اصول را نادیده می گیرند، نمی توانند در دستیابی به بازارهای افزایش فروش محصول موفق باشند. مودبانه و حرفه ای عمل کردن لازمه ی موفقیت در نمایشگاه بین المللی است.

شرکت نمایشگاه سازان با بیش از 14 سال سابقه در امر برگزاری نمایشگاه بین المللی ، همایش ، طراحی و غرفه سازی آماده ارائه مشاوره و همکاری با شما عزیزان می باشد.جهت ثبت نام در نمایشگاه بین المللی و غرفه سازی در تهران ، غرفه سازی در تبریز ، غرفه سازی در اصفهان ، غرفه سازی در شیراز ، غرفه سازی در مشهد و غرفه سازی در کیش با ما تماس بگیرید